Explosie in Tschinvali doodt Russische bevelhebber

Bij een bomaanslag in Tschinvali is de bevelhebber van de Russische troepen in Zuid-Ossetië om het leven gekomen. Dat heeft een militaire woordvoerder zaterdag verklaard aan het persbureau Interfax in Moskou. Intussen stelt het Russische parket dat de Georgische geheime diensten achter de aanslag zitten.

Vrijdag kwamen zeven Russische soldaten om het leven bij een aanslag op een militaire basis in Tschinvali, de hoofdstad van de van Georgië afgescheiden regio Zuid-Ossetië. Een van de doden was Iwan Petrik, de bevelhebber van de Russische troepen in de regio.

Een woordvoerder van het Russische parket zei zaterdag dat een onderzoeksteam ter plaatse "alle redenen heeft om aan te nemen dat de explosie werd georganiseerd door de Georgische geheime diensten, om de situatie in de onafhankelijke republiek te destabiliseren".

Georgië ontkent de aantijgingen en stelt dat de Russen achter de aanslag zitten. Dat zou hen immers een alibi verschaffen om Russische troepen in Zuid-Ossetië te houden. Rusland erkende eind augustus de onafhankelijkheid van het Russisch gezinde Zuid-Ossetië, na een vijf dagen durend gewapend conflict met Georgië. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud