Facebook: "beurs begrijpt potentieel niet"

De beursgang van Facebook was teleurstellend. Dat heeft oprichter Mark Zuckerberg toegegeven. Maar beleggers beseffen volgens hem nog niet hoe groot het potentieel van het bedrijf is. Tijdens een conferentie in San Francisco zei Zuckerberg dinsdag dat de val van de aandelenkoers "de moraal van de staf niet helpt", maar dat het nog altijd een goed idee is om in Facebook te beleggen.

De beursgang van de sociale netwerksite, op 18 mei, werd voorafgegaan door een grote hype, maar werd een heuse teleurstelling. Het aandeel ging aan 38 dollar per stuk naar de beurs. Als eerste Amerikaans bedrijf ooit haalde Facebook meer dan 100 miljard dollar op bij zijn beursgang. Het aandeel begon al snel te zakken en klokte vorige week af op 17,55 dollar. Diegenen die toen intekenden, hebben intussen al 54 procent van hun investering verloren.

Zuckerberg stelde zich vorige week demonstratief achter zijn bedrijf: in een mededeling aan de beursautoriteiten liet hij weten zijn aandelenpakket nog minstens twaalf maanden bij te houden. Bij de beursgang verkocht Zuckerberg al een pakket van 30 miljoen aandelen, maar hij bezit nog steeds ongeveer een half miljard aandelen.

In een interview maakte hij dinsdag ook nog eens duidelijk dat Facebook niet bezig is met een eigen mobiele telefoon. Geruchten daarover doken de voorbije jaren herhaaldelijk op in de media, maar de Faceook-topman blijft erbij dat hij een "Facebook-phone" een "slechte strategie" vindt. Wel benadrukte hij dat het bedrijf zich de komende jaren nog meer gaat richten op de mobiele telefoniemarkt. (KIMIHIRO HOSHINO)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud