Facebookparty : Afritten bij Haren afgezet

De Nederlandse politie heeft op de A28 in de buurt van Haren diverse op- en afritten afgesloten om te voorkomen dat er meer mensen naar Haren komen. In Haren voert de mobiele eenheid charges uit tegen relschoppers.

Duizenden jongeren zijn naar het Groningse plaatsje gekomen na een oproep op Facebook. Ze trokken zich niets aan van een vele malen herhaald verzoek van de politie om er vooral weg te blijven. Het 'feestje' sloeg op een gegeven moment om in rellen.

De politie voerde charges uit toen jongeren vrijdagavond flessen, stenen en vuurwerk begonnen te gooien. Volgens ooggetuigen is het een complete chaos in de wijk. Auto's zijn gesloopt, schuren in tuinen van bewoners werden opengebroken en er is met dranghekken gegooid. Een onbekend aantal mensen zou zijn opgepakt, maar een woordvoerder van de politie Groningen kon nog niet bevestigen hoeveel.

De politie maakt videobeelden van de relschoppers. Die kunnen later worden gebruikt om verdachten op te sporen. Ze vraagt ook omstanders die beelden maken, die te bewaren en eventueel aan de politie te geven.

"We waren voorbereid op de komst van een grote mensenmenigte. We hebben ten minste 50 manschappen paraat", aldus de woordvoerder. Er zouden meer pelotons van de mobiele eenheid onderweg zijn naar Haren. "We roepen iedereen nog steeds op om te vertrekken." Bussen staan klaar. (PLS)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud