Facebookparty Haren: "er was te weinig politie"

Er was te weinig politie, de mobiele eenheid greep te laat in en de gemeente had eerder maatregelen moeten nemen rond het Facebook-feest. Dat was de voornaamste kritiek van veel inwoners van de Nederlandse gemeente Haren zaterdagmiddag tijdens een speciale bijeenkomst over de rellen.

Ze kregen de kans om met burgemeester Rob Bats van Haren en de Groningse korpschef Oscar Dros van gedachten te wisselen over de rellen van gisterennacht. Alleen de bewoners van de zwaarst getroffen straten waren uitgenodigd. De bijeenkomst was besloten.

Volgens veel bewoners was er in het begin van de avond te weinig politie op de been. Toen de rellen rond 21 uur uitbraken, stond de mobiele eenheid volgens hen machteloos tegenover de rellende meute. Een 20-jarige vrouw uit Haren, die op kamers woont in Utrecht, zei dat zij en haar kamergenoten al 2,5 week geleden via Facebook waren uitgenodigd voor het feest. "Iedereen wist wat er te gebeuren stond. Hoe kan het dat gemeente en politie dan pas 3 dagen vooraf maatregelen nemen?"

Er zijn ook inwoners die politie en gemeente niets verwijten, aldus een bewoner aan de Rijksstraatweg, een van de plekken waar hevige rellen waren. "Er is maar één schuldige en dat is de relschopper."

Vandaag is er nog opvallend veel politie en mobiele eenheid op de been in het centrum van Haren. (ANA)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud