Fidel Castro nog eenmaal kandidaat voor zetel in Cubaans parlement

Ondanks zijn hoge leeftijd is Fidel Castro (86) begin volgend jaar kandidaat voor een zetel in het Cubaanse parlement. Granma, de officiële krant van de communistische partij op Cuba, publiceerde maandag de kandidaten voor de verkiezingen van 3 februari. De krant schrijft dat Castro de lijst trekt in Santiago de Cuba, een grote stad in het oosten van het eiland. Zijn 81-jarige broer Raúl, die in 2006 Fidel opvolgde als president van Cuba, is kandidaat in een stad vlak bij Santiago.

Het Cubaanse Volkscongres wordt elke vijf jaar verkozen, en heeft weinig reële macht. Voor de 612 zetels zijn er evenveel kandidaten. Oppositiepartijen zijn op het Caraïbische eiland niet toegelaten.

Eind juli 2006 werd Raúl al plaatsvervangend president, toen Fidel Castro wegens een zware ziekte die taak niet meer op zich kon nemen. Bij de parlementsverkiezingen van 2008 werd Raúl voor vijf jaar benoemd tot voorzitter van de staats- en ministerraad. Verwacht wordt dat hij eind februari opnieuw voor vijf jaar aangesteld zal worden. (ADALBERTO ROQUE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud