Fortis: rechtbank van koophandel neemt dinsdagochtend beslissing over kort geding

De voorzitster van de Brusselse rechtbank van koophandel neemt dinsdagochtend een beslissing in het kort geding dat het adovcatenkantoor Modrikamen en het advieskantoor Deminor aangespannen hebben. Dat zei meester Laurent Arnauts aan Belga maandagnacht na afloop van de zitting.

Via het kort geding hopen Modrikamen en Deminor de schorsing te bekomen van het stemrecht van "meerdere tientallen miljoenen aandelen", luidde het bij Modrikamen maandagavond.

"De tegenpartij (Fortis holding, nvdr) was niet goed voorbereid op onze argumenten", aldus Arnauts. "We hebben beroep gedaan op een nieuwe wet, de transparantiewet." Daarbij verwijst de advocaat naar de meldingsplicht die in die wetgeving vervat zit.

Concreet zou het probleem schuilen bij de volmachten die Fortis holding over eigen aandelen zou verworven hebben met het oog op de AV. "Fortis heeft opgeroepen haar mandaten te geven, het gaat om minimum zeven procent van de aandelen", luidt het. Over dat mandaat van de stemrechten werd geen melding gemaakt waartoe de holding volgens het kantoor Modrikamen wel toe verplicht was door de transparantiewet. (THD)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud