Fourniret wil familie slachtoffertjes ontmoeten (Le Figaro)

Seriemoordenaar Michel Fourniret wil de familie ontmoeten van Estelle Mouzin, een meisje van 9 jaar dat op 9 januari 2003 verdween in Guermantes (Seine-et-Marne) en van twee andere verdwenen of vermoorde meisjes. Dat staat dinsdag te lezen op de website van de Franse krant Le Figaro. De informatie werd vrijgegeven door Didier Seban, de advocaat van de ouders van Estelle.

Fourniret moet in 2008 terechtstaan voor het assisenhof van Charleville-Mézières voor de dood van zeven meisjes, onder wie de Belgische Elisabeth Brichet. Hij schreef op 18 juni 2007 een brief aan het parket in Reims (Marne) waarin hij zegt dat hij de ouders van Estelle Mouzin wil ontmoeten, maar ook die van Marie-Angèle Domece, die op 8 juli 1988 verdween in Auxerre, en van Joanna Parrish, die in mei 1990 werd vermoord in Monéteau. Hij wil naar eigen zeggen "in direct contact de families uitleg geven over de drie zaken waarin hij verdacht wordt".

"Op geen enkel moment spreekt hij zich uit over schuld of onschuld", aldus Seban. "Ofwel is dit een manipulatie van de moordenaar die een spel speelt met de ouders van de slachtoffers, of het is een vorm van bekentenis". (HOA)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud