Franse ex-premier de Villepin voor de rechter

De vroegere Franse premier Dominique de Villepin moet wegens het medeweten van een lastercampagne tegen de huidige president Nicolas Sarkozy voor de rechter verschijnen. Naast de Villepin moeten ook vier andere verdachten zich voor de rechter verantwoorden, onder hen de vroegere vicepresident van het Europees lucht- en ruimtevaartconsortium EADS, Jean-Louis Gergorin.

De Villepin wordt ervan verdacht in 2004 te hebben meegewerkt aan een lastercampagne tegen Sarkozy, destijds nog minister van Binnenlandse Zaken. Sarkozy en de Villepin waren toen hardnekkige rivalen in de strijd om de opvolging van president Jacques Chirac.

Sarkozy dook toen onder schuilnamen in vervalste rekeningen van de Luxemburgse financiële maatschappij Clearstream op. Dat werkte de verdenking in de hand dat Sarkozy smeergeldrekeningen in het buitenland had. De Villepin zou destijds als minister van Buitenlandse Zaken aanwijzingen van de geheime dienst dat het om vervalsingen ging, niet nagegaan zijn, maar het dossier via tussenpersonen doorgespeeld hebben aan Justitie. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud