Franse politie onderzoekt mysterieus familiedrama

Een mysterieus familiedrama houdt de Franse politie bezig. Terwijl een 53-jarige moeder en haar 19-jarige dochter al meer dan drie weken spoorloos zijn, heeft de vader maandagochtend zelfmoord gepleegd. In een afscheidsboodschap schreeuwt hij zijn onschuld uit.

Moeder Marie en dochter Allison zijn voor het laatst gezien op 14 juli. Volgens eerdere verklaringen van vader Francisco Benitez verlieten ze na een echtelijke ruzie hun huis in Perpignan en zouden ze met een koffer en enkele persoonlijke bezittingen vertrokken zijn met bestemming Toulouse.

Sindsdien is van beide vrouwen niets meer vernomen. Hun mobiele telefoons zijn uitgeschakeld en op sociale media geven ze al wekenlang geen teken van leven meer. De verdwijning baarde de politie zorgen, ook al omdat het intimi onwaarschijnlijk leek dat de dochter verstek zou laten gaan voor de nakende schoonheidswedstrijd Miss Roussillon.

Maandag werd Benitez, werkzaam bij het Vreemdelingenlegioen, dood teruggevonden in een kazerne in Perpignan. In een afscheidsboodschap aan familie en vrienden houdt hij zijn onschuld staande en stelt hij dat de verdachtmakingen jegens zijn persoon niet langer te verdragen waren.

Het openbaar ministerie maakte maandag geen link tussen de dood van de vader en de verdwijning. Evenmin wou het openbaar ministerie ingaan op de vraag of de man verdacht werd in de affaire, of op de vraag of het geloof hecht aan zijn laatste getuigenis. Het onderzoek gaat voort, zo verluidde enkel.

(Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud