Franse Staat betaalt Bernard Tapie 285 miljoen euro

De Franse regering gaat niet in beroep tegen de erg omstreden beslissing van het arbitragehof dat de Staat heeft veroordeeld tot het betalen van 285 miljoen euro aan de vroegere zakenman Bernard Tapie. Daardoor wordt er definitief een punt gezet achter een procedure die 13 jaar in beslag nam, zo is maandag op het ministerie van Economische Zaken vernomen.

Tapie kreeg eerder deze maand 285 miljoen euro toegewezen wegens de schade die hij heeft opgelopen bij de verkoop van de sportartikelenfabrikant Adidas in 1993. De bank die bij de verkoop bemiddelde, Crédit Lyonnais, zou geen open kaart hebben gespeeld en Tapie hebben bedrogen. Twee jaar geleden had het Hof van Cassatie nochtans geoordeeld dat Crédit Lyonnais niets fout had gedaan. Een eerder toegekende schadevergoeding aan Tapie werd ingetrokken.

Tapie, die Nicolas Sarkozy uitdrukkelijk heeft gesteund tijdens diens verkiezingscampagne, zou normaal tussen de 20 en 50 miljoen euro schadevergoeding opstrijken, rekening houdend met de interesten en zijn achterstallige belastingen. "We hebben geoordeeld dat het in het financieel belang van de Staat was om geen beroep aan te tekenen", luidde het op het ministerie van Economische Zaken. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud