Friso: Beatrix en Mabel bezoeken prins

De Nederlandse koningin Beatrix en prinses Mabel hebben een bezoek gebracht aan prins Friso, die vrijdag na een skiongeval in het Oostenrijkse Lech opgenomen werd in het Landeskrankenhaus in Innsbruck. Friso verkeert nog steeds niet buiten levensgevaar, maar heeft de nacht rustig en stabiel doorgebracht, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD).

Het was ook even spitsroede lopen voor de koningin en de echtgenote van Friso, die bij het ziekenhuis werden opgewacht door zo'n 60 mediavertegenwoordigers uit Nederland, Oostenrijk en Duitsland. In overleg met het ziekenhuis en de RVD was dit korte persmoment ingelast om de rond het ziekenhuis kamperende media tegemoet te komen.

Twee uur later vertrokken Beatrix en Mabel weer, om zich weer bij de rest van de familie te voegen in Lech. De artsen hebben gevraagd het aantal bezoekers beperkt te houden.

Voorts heeft de Nederlandse minister-president Mark Rutte zijn vertrek voor een wintersportvakantie uitgesteld. De premier is in afwachting van de ontwikkelingen in de gezondheidstoestand van prins Friso, liet de RVD weten. Rutte zou aanvankelijk vanochtend vertrekken voor zijn wintersportvakantie.

Ondertussen gaat het leven in Lech opnieuw zijn gangetje. In zoverre zelfs dat het wintersportoord vandaag opnieuw opgeschrikt werd door een lawine. Een persoon wordt vermist, zo meldde burgemeester Ludwig Muxel tijdens een persconferentie achteraf. (OSN)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud