Friso: nog steeds op intensive care

De Nederlandse prins Johan Friso ligt nog steeds op de intensive care van het ziekenhuis in Innsbruck. Zijn situatie is stabiel, maar hij zou nog steeds in levensgevaar verkeren, meldt het AD zondag. Verwacht wordt dat de Rijksvoorlichtingsdienst in de loop van de dag met een nieuwe verklaring komt.

In de Oostenrijkse kranten wordt ook zondag nog veel aandacht besteed aan het ski-ongeluk van de prins. Drie Oostenrijkse kranten schrijven dat er zaterdag een drain in het hoofd van Friso is aangebracht, zo staat te lezen op de website van de Volkskrant. De drain zou zijn ingebracht om vocht af te voeren. "Maar dit is niet van officiële zijde bevestigd", luidt het.

Prinses Mabel bezocht zaterdagavond het ziekenhuis opnieuw, vergezeld door haar zus en door prins Constantijn. Ze bleven een klein uur in de kliniek.

De koninklijke familie verblijft nog steeds in Lech, in Vorarlberg, op zo'n 200 kilometer van Innsbruck. Daar loopt sinds de prins vrijdag onder een lawine werd bedolven, een onderzoek naar de vraag of de als gevaarlijk omschreven helling die Friso en een vriend uit Lech afdaalden, vanwege het lawinegevaar niet gesloten had moeten zijn.

Het hele berggebied wordt momenteel geteisterd door lawines. In Lech werd zaterdag met 160 man gezocht naar een snowboarder die vermist werd na een lawine. Zondag werd de zoektocht gestaakt. Volgens burgemeester Ludwig Muxel wordt er niet verder gezocht omdat er geen melding van een vermissing is binnengekomen. (PVO)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud