Gaza: 80 procent bevolking is afhankelijk van voedselhulp

Veertien dagen na het militaire Israëlische offensief is minstens 80 procent van de bewoners van de Gazastrook afhankelijk van voedselhulp. Maar de onveiligheid bemoeilijkt de pogingen van hulporganisaties om voedsel te verdelen. Dat meldt het Wereldvoedselprogramma (WFP) vrijdag.

"De nood aan voedsel is verschrikkelijk", aldus Nancy Ronan, woordvoerster van het WFP, die zich momenteel aan de grens tussen Egypte en de Gazastrook bevindt. "Tachtig procent van de bevolking, misschien zelfs meer, heeft op dit moment onze hulp dringend nodig. We beschikken over voldoende voedingsmiddelen, maar het probleem ligt bij de verdeling ervan". De veiligheid van de hulpverleners kan niet gegarandeerd worden.

UNRWA, een andere hulporganisatie van de Verenigde Naties, heeft aangekondigd dat het al haar activiteiten opschort nadat een obus van het Israëlische leger een van hun transporten raakte. Daarbij kwam een hulpverlener om het leven. Ook het Internationaal Comité van het Rode Kruis (ICRC) heeft vrijdag aangekondigd dat het zijn activiteiten gaat verminderen nadat een van de ICRC-voertuigen onder vuur was genomen. Sinds het begin van het Israëlische offensief op 27 december zijn al bijna 800 Palestijnen om het leven gekomen in de Gazastrook. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud