Advertentie
Advertentie

Gaza: Alle voorwaarden zijn er voor bestand (Ban Ki-moon)

Alle voorwaarden zijn er opdat de gevechten in Gaza "redelijk snel" ophouden in Gaza, zo heeft secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties donderdag op een persconferentie in Gaza gezegd.

De topman van de volkerenorganisatie zei dat er een onmiddellijk einde moet komen aan de gevechten. Daarna kunnen de betrokken partijen beslissingen nemen over de voorwaarden voor een meer duurzaam bestand.

Het aantal burgerslachtoffers heeft een "ondraaglijk punt" bereikt. Het is "onaanvaardbaar" dat nog meer mensen de dood vinden bij gevechten, aldus Ban. Het is eveneens onaanvaardbaar dat bijna een miljoen mensen in Israël dag en nacht angst moeten hebben voor raketten van Hamas uit de Gazastrook.

De secretaris-generaal van de Verenigde Naties haalde scherp uit naar de beschieting van het VN-hoofdkwartier in Gaza. "Ik heb de minister van Defensie (Ehud Barak) en de minister van Buitenlandse Zaken (Tzipi Livni) mijn scherp protest en mijn ontzetting duidelijk gemaakt, en een alomvattend onderzoek geëist", zo zei hij. Op diezelfde persconferentie was ook Tzipi Livni aanwezig. Ze zei dat haar land doet wat het moet doen om zijn burgers te beschermen tegen de raketten van Hamas. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud