Advertentie

Gaza: Buitenlandminister Livni verdedigt Israëlische bombardementen

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Tzipi Livni, heeft zaterdag de bombardementen op de Gazastrook verdedigd. Volgens haar was een militaire operatie de enige overblijvende optie om te reageren tegen het geweld van de islamitische verzetsbeweging Hamas.

"Tot nu toe waren we terughoudend", zei ze. "Vandaag waren er geen andere opties meer dan die van een militaire operatie tegen Hamas. Alleen al deze week werden een honderdtal raketten en mortiergranaten afgevuurd naar Israël, waarvan tachtig op eenzelfde dag. We moeten onze burgers beschermen via een militaire actie tegen de terroristische infrastructuur in de Gazastrook."

Livni beschuldigt Hamas ervan dat ze op een "cynische" manier de burgerbevolking in het Palestijnse gebied gebruikt voor propagandadoeleinden. "Als burgers getroffen worden, is dat de verantwoordelijkheid van Hamas."

De dodentol liep volgens de recentste cijfers op tot meer dan 200. De bombardementen van de Gazastrook werden onmiddellijk beantwoord door Palestijnse raketaanvallen op het zuiden van Israël. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud