Advertentie

Gaza: Manifestaties in Arabische wereld tegen Israëlische geweld

Tienduizenden Syriërs hebben zondag in het centrum van Damascus geprotesteerd tegen "de Israëlische agressie" in Gaza en de "stilte" van de Arabische regimes. Ook in Egypte, Dubai en op de Westelijke Jordaanoever waren er betogingen tegen het geweld in de Gazastrook.

De manifestanten zwaaiden in Damascus met vlaggen met de Palestijnse en Syrische kleuren, met groene vlaggen van Hamas en met gele vlaggen van het Libanese Hezbollah. Ze hadden ook foto's bij van de Syrische president Bachar al-Assad.

"De Syrische studenten laken de zionistische, barbaarse agressie op Gaza", klonk het. Op de Syrische staatstelevisie was te zien hoe manifestanten Israëlische en Amerikaanse vlaggen verbrandden.

Ook in een tiental Egyptische steden kwamen zondag ruim 50.000 mensen op straat om te manifesteren tegen de Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook, waar bijna 300 Palestijnen op 24 uur tijd gedood werden, aldus de veiligheidsdiensten.

Honderden Palestijnen protesteerden zondag eveneens in het Palestijnse consulaat in Dubai om hun woede over de Israëlische raids uit te drukken.

De Palestijnse politie dreef ten slotte zondag manu militari een solidariteitsmanifestatie voor Gaza uiteen in de stad Hebron, op de Westelijke Jordaanoever. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud