Gaza - Reeds 140 doden en 950 gewonden

Het offensief van Israël in Gaza heeft al aan 140 Palestijnen het leven gekost en er vielen al 950 gewonden. Dat heeft Riyad Mansour, de Palestijnse vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties, dinsdag gezegd.

Volgens Mansour vielen er onder de Palestijnen zeker 140 doden, onder wie "talloze kinderen". Langs Israëlische kant is er sprake van vijf doden.

Mansour stelde die nieuwe balans van het aantal doden en gewonden op en maakte die bekend in een brief voor de Veiligheidsraad van de VN in New York. De leden van de Veiligheidsraad buigen zich dinsdagavond over een nieuwe vraag van de Arabische landen, die een crisisvergadering eisen over de crisis en het oplopende geweld in Gaza.

Intussen loopt de aankondiging van een wapenstilstand tussen Israël en Hamas vertraging op. De aankondiging van een bestand in de Gazastrook die door de Palestijnse militanten voor dinsdag rond 20 uur was aangekondigd, is uitgesteld. Volgens een Hamaswoordvoerder komt er voorlopig geen akkoord omdat Israël nog moet reageren op enkele voorstellen. "Het is Egypte dat het nieuws over een wapenstilstand zal verkondigen als er een akkoord wordt bereikt", zegt Hamas.

Dinsdagavond raakte nog bekend dat het gebouw in Gaza waar het persagentschap AFP huist, getroffen werd door een Israëlische luchtaanval. Dat meldt een fotograaf van AFP. Er zouden geen slachtoffers zijn. (BAZ RATNER)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud