Advertentie

Gaza: Strijd werd om 15.00 uur hervat

Kort na 15.00 uur woensdag zijn de gevechten in de Gazastrook opnieuw begonnen, zo hebben getuigen gemeld. Bij bombardementen op Gaza-stad zijn twee doden gevallen.

Israël schortte om 12.00 uur Belgische tijd voor drie uur de militaire operaties in de Gazastrook op, om "humanitaire redenen". Het was onduidelijk of dit over heel Gaza het geval was, aldus de Britse openbare omroep BBC.

In ieder geval hebben inwoners van Gaza zich naar de kruidenier en bakker gespoed om zich te bevoorraden, nadat ze twaalf dagen binnen zijn gebleven tengevolge van het Israëlische offensief.

Ooggetuigen meldden dat even na 15.00 uur Belgische tijd de strijd weer losbarstte. Bij een bombardement op de hoofdstad van Gaza kwamen twee mensen om.

Na afloop van de bombardementspauze hebben Palestijnen met raketten de zuidelijke Israëlische stad Beersheva beschoten. De projectielen van het type Grad kwamen neer op braakliggend terrein en maakten geen slachtoffers, aldus het Israëlische leger.

Voordien waren al dertien raketten afgevuurd op de stad Ashkelon, waaronder één tijdens de Israëlische bombardementspauze. Er was materiële schade, maar er vielen geen gewonden. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud