Gedetineerde ontsnapt langs de voorpoort uit Deense gevangenis

Een gedetineerde is vrijdag uit een Deense gevangenis ontsnapt door de bewaker voor te liegen dat hij een weekendvergunning had. Zonder verdere controle zwaaide de poort open en wenkte de vrijheid. Het kopstuk van een straatbende was wegens moordpoging veroordeeld tot acht jaar cel. De politie heeft meteen een internationaal aanhoudingsbevel uitgevaardigd voor Mohammed Figuigui.

Het incident deed zich voor in de gevangenis van Oestjylland. Volgens de Deense media had Figuigui al twee ontsnappingspogingen ondernomen. Vrijdagnamiddag koos hij voor de simpelste weg: zogenaamd met een verlofvergunning en langs de grote poort. De bewaker geloofde de crimineel op zijn woord en liet hem zonder controle passeren.

Twintig minuten later besefte de cipier zijn vergissing. De man is inmiddels geschorst. De gevangenis van Oestjylland is sinds 2006 in gebruik en is een van de modernste inrichtingen van Denemarken met 228 gedetineerden en 260 werknemers.

Figuigui zat een straf van acht jaar uit voor moordpoging op een getuige. De Deense politie vermoedt dat hij zich in Marokko schuil houdt. (DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud