Geen geheim akkoord tussen BAM en Vlaams Gewest (BAM)

Er is geen enkel geheim akkoord tussen de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) en het Vlaamse Gewest. Zo reageert de BAM dinsdag op berichten in de media.

Dinsdag schreef de krant De Morgen dat de BAM en het Vlaamse Gewest een geheim akkoord hebben afgesloten. "Pertinent onjuist", stelt de BAM, die ontkent dat er een geheim akkoord zou zijn. "Daar ziet het parlement nauwgezet op toe: BAM is immers onderworpen aan een zeer strikte parlementaire controle. In dat kader zal BAM trouwens in november voor de achtste maal sinds februari 2005 toelichting geven in de Commissie Openbare Werken", luidt het in een persbericht. De punten die in de berichtgeving van dinsdag werden aangehaald, namelijk kaderovereenkomst, tolgelden, situatie Kennedytunnel, risico-allocatie en verhoging kapitaal BAM, zijn in die commissie al uitgebreid aan bod gekomen, stelt de BAM.

"In tegenstelling tot wat beweerd wordt, is de kaderovereenkomst tussen BAM en het Vlaamse Gewest uitgebreid voorgesteld op een persconferentie door de Vlaamse ministers Dirk Van Mechelen, Kris Peeters en Kathleen Van Brempt", voegt de BAM er nog aan toe. (HOA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud