Geen gijzelaars meer in luxehotel Taj Mahal in Mumbai

Er zijn geen gijzelaars meer in luxehotel Taj Mahal, na de reeks terreuraanslagen woensdag in Mumbai. Agenten doorzoeken het hotel nu "kamer per kamer", meldt een politieverantwoordelijke van de deelstaat Maharshtra.

"Er zijn nog klanten in het hotel, maar het exacte aantal kunnen we niet meedelen. Momenteel wordt er niemand nog gegijzeld in het Taj", aldus politiecommissaris A.N. Roy. "Het is wel mogelijk dat er nog mensen worden gegijzeld in het Oberoi-hotel, het andere luxehotel dat woensdagavond werd aangevallen, of in Nariman House", voegde hij eraan toe.

Ondertussen is het officiële cijfer van het aantal dodelijke slachtoffers opgelopen tot 101, het aantal gewonden steeg tot 287. Bij de doden zijn ook zes buitenlanders, onder wie een Italiaan, een Brit, een Japanner en een Australiër, meldt persbureau Trust of India (PTI). De identiteit van de andere buitenlandse slachtoffers is nog niet bekend. Televisiezender NDTV heeft het over negen buitenlanders die om het leven zijn gekomen bij de aanslagen. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud