Gekaapt Soedanees vliegtuig in Libië geland

Op de luchthaven van de zuidelijke Libische stad Keofgra is dinsdag een gekaapt vliegtuig van een binnenlandse Soedanese luchtvaartmaatschappij geland, zo heeft de directeur van luchtvaartmaatschappij Sun Air meegedeeld. Er zouden drie kapers aan boord zijn.

Kort na het opstijgen om 15.40 uur (Belgische tijd) vanop de luchthaven van Nyala in het Soedanese crisisgebied Darfoer is een Boeing 737 van een Soedanese luchtvaartmaatschappij gekaapt en naar Libië afgeleid. Het is niet duidelijk hoeveel mensen er aan boord van het toestel zijn. De cijfers variëren van 83 tot 102 inzittenden.

Twintig minuten na de start heeft de piloot de luchthaven van Nyala verwittigd dat het toestel was gekaapt en zich naar Tripoli in Libië begaf, aldus de bron die op anonimiteit stond.

Volgens Arabische nieuwszenders zijn er drie kapers van wie één lid is van een van de talrijke gewapende groepen in Darfoer. Het motief van de kaping is onbekend.

De piloot was eerst opgedragen naar Frankrijk te vliegen. Later stemde de kaper ermee in een Libische luchthaven aan te doen om bij te tanken.

Een landing in Caïro was niet toegestaan. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud