Gekantelde tankwagen vat vuur in Nigeria: 95 doden

In de Nigerdelta in Nigeria zijn 95 mensen levend verbrand toen een tankwagen die betrokken was bij een verkeersongeval kantelde en vuur vatte. Dat melden de staatsmedia.

Na het ongeval, in de buurt van het dorp Okobe, begon de tankwagen brandstof te lekken. Veel arme inwoners in de zuidelijke kuststreek begaven zich naar de gekantelde tankwagen om de waardevolle vloeistof te recupereren. Toen de tankwagen ontplofte, bevonden zich tientallen mensen rond het voertuig.

Drieënnegentig mensen kwamen onmiddellijk om het leven, zegt Kayode Olagunju van de federale commissie voor de verkeersveiligheid. Twee slachtoffers overleden op weg naar het ziekenhuis. Er vielen ook minstens twintig gewonden, die naar het ziekenhuis werden gebracht. Sommige van hen zijn er ernstig aan toe.

Volgens Olagunju waren er vier voertuigen betrokken bij het ongeval. Hoe de tankwagen kon ontploffen, is nog onduidelijk.

Getuigen zeggen dat deze namiddag al een massabegrafenis zal plaatsvinden.

In de olierijke gebieden in Afrika komt het wel vaker tot dodelijke branden terwijl de arme inwoners van de regio proberen om gratis aan brandstof te komen. (DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud