Gentse Flikkendag lokt 125.000 bezoekers

Flikkendag in Gent heeft zondag 125.000 bezoekers gelokt. Dat zijn er 25.000 meer dan vorig jaar. De zon zat dan ook mee. De ganse dag was het stralend weer in de Gentse binnenstad, waar niet alleen politie, maar ook leger, douane, hulpdiensten van binnen- en buitenland demonstraties hielden.

Publiekstrekker op deze jaarlijkse familiedag was het optreden en de stoet van de acteurs van de tv-serie 'Flikken'. Vanaf 's morgens was het al drummen voor de leuke activiteiten, weet organisator Steven De Smet. "Om 10.45 uur stonden mensen al een uur te wachten voor een ritje op de motor."

Thema dit jaar was Europa, 50 jaar na de ondertekening van het verdrag van Rome. In de Belfortstraat konden bezoekers langs bij standen van de ambassades van Estland, Nederland, Frankrijk, Duitsland en standjes van de Europese Unie. Ook leden van politie, douane en leger uit Duitsland, Frankrijk en Nederland kwamen zondag naar Gent.

Normaliter zou De Smet er na de editie van volgend jaar de brui aan geven, maar na deze geslaagde editie lijkt dat weer niet meer zeker. "Alle straten en pleinen liepen vol, er is geen enkele vechtpartij of diefstal geweest, dit is gewoon een hype", aldus een euforische politiecommissaris.

(VHL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud