Advertentie

Georgië onderhandelt met VS over "strategisch partnerschap"

Georgië en de Verenigde Staten onderhandelen over een "akkoord tot een strategisch partnerschap". Volgens de Georgische president Michail Saakasjvili is dat een nieuwe stap in de relaties tussen beide landen.

"We zitten in een onderhandelingsfase voor een Amerikaans-Georgische strategisch partnerschap. Dat zal een volledig nieuwe etappe zijn in onze relaties", zei Saakasjvili maandag tijdens een uitzending op de Georgische televisie. "Tevoren hadden de VS nog nooit gezegd dat Georgië een partner was", voegde de president eraan toe.

Volgens de Georgische viceminister van Buitenlandse Zaken, Gouiga Bokeria, gaan de onderhandelingen over de beleidsdomeinen veiligheid, defensie, economie en democratische ontwikkeling. Georgische functionarissen zullen een herziene versie van de tekst naar de VS sturen en het akkoord zou normaal voor het einde van het jaar getekend worden, aldus televisiezender Roustavi-2.

Het akkoord, dat in dezelfde lijn ligt als het strategisch akkoord dat vorige week nog tussen de VS en Oekraïne werd getekend, dreigt de spanningen met Rusland te verhogen. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud