Advertentie

Gestolen schilderij van Dali per post terugbezorgd

Een schilderij van de legendarische surrealist Salvador Dali dat tien dagen geleden gestolen werd uit een galerij in New York, is per post terugbezorgd. Medewerkers van de Amerikaanse post konden de spoedzending uit Europa op de luchthaven JFK gewoon uit de postpaketten vissen. Dat berichtten de New York Post en de New York Times. Van de dief ontbreekt echter nog altijd elk spoor.

Het schilderij "Cartel de Don Juan Tenorio" uit 1949 wordt geschat op zo'n 150.000 dollar, of ongeveer 120.000 euro. De dief had het doek, niet veel groter dan een A4-blad, gewoon van de muur genomen in de "Venus over Manhattan"-galerij, het schilderij in een winkeltas gestoken, de lift genomen en was verdwenen. Een bewakingscamera registreerde het hele gebeuren.

Volgens de New York Post en de New York Times was enkele dagen geleden in een e-mail aangekondigd dat het doek per post zou worden terugbezorgd. Daarin stond ook het verzendingsnummer, waarmee het pakket konden worden gevolgd. De postmannen op JFK hadden dan ook niet veel moeite om de waardevolle zending te vinden tussen de vele andere pakjes.

Het schilderij hoort niet bij de goedkoopste werken van Dali, maar zit ook niet in de categorie van de duurste. In februari 2011 ging het werk "Paul Eluard" (1929) voor bijna 22 miljoen dollar onder de hamer. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud