Gevechten in Syrië slaan over naar buurland Libanon

Het Syrische conflict dreigt naar de buurlanden over te slaan. Zondag werden in Libanon twee mensen gedood bij gevechten tussen Libanese aanhangers en tegenstanders van het Syrische Alawietenregime onder Bashar al-Assad. De Libanese strijdkrachten herstelden de rust, aldus de autoriteiten.

In de havenstad Tripoli leverden strijders uit de Alawitische wijk Jabal Mohsen gevechten met rebellen uit de soennitische wijk Bab al-Tabbanih. Daarbij werden mortieren en geschut ingezet. Een van de doden werd het slachtoffer van een sluipschutter. Vooral de soennieten zijn verantwoordelijk voor de opstand tegen Assad, die zelf een sjiitisch-islamitische Alawiet is.

Ook in Syrië zelf kwam het zondag weer tot dodelijke incidenten. Minstens drie mensen werden in Damascus door soldaten gedood, aldus de Syrische oppositie. Twee van de slachtoffers zouden burgers zijn. Bovendien zou een deserteur van de strijdkrachten tijdens een nachtelijk vuurgevecht van de oppositie tegen het regeringsleger gedood zijn. Berichten uit Syrië zijn wegens de beperkte bewegingsvrijheid van de media moeilijk op hun echtheid te bewijzen. (LRT)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud