Gezin leeft jarenlang afgezonderd in hartje Saint-Nazaire

De brandweer heeft zaterdag een vrouw en haar vier kinderen van 20, 19, 17 en 14 jaar zaterdag in een vervallen appartement aangetroffen in het centrum van de West-Franse havenstad Saint-Nazaire. Ze woonden er al jarenlang compleet afgezonderd, zo is woensdag vernomen van de politie en het gerecht. De buren hadden geen enkel vermoeden over het drama dat zich achter de deur afspeelde. Ze dachten dat het gezin allang verhuisd was. Er is een onderzoek gestart naar onttrekking aan de ouderlijke plichten.

De kinderen hebben een achterstand in hun ontwikkeling opgelopen. Ze leefden met hun ouders in een appartement in vergevorderde staat van onbewoonbaarheid met beschimmelde muren en door vochtigheid zwartgeworden plafonds.

De vier kinderen, een jongen en drie meisjes, werden naar het ziekenhuis overgebracht.

De 47-jarige moeder, die zaterdag de brandweer met een smoesje had gebeld, werd maandag in verzekerde bewaring gesteld, maar mocht dinsdag al naar haar kinderen. De 51-jarige vader werd geïnterneerd in een psychiatrische instelling.

"Het is twee jaar geleden dat ik ze nog gezien heb", zei een buurvrouw in de lokale krant Presse-Océan. "Ik dacht dat ze waren vertrokken. Enkel de vader zagen we nog wel eens. Hij droeg altijd een pet en liep met gebogen hoofd", zei een andere buur.

De smaatschappij die de appartementen aan goedkope prijzen verhuurt, zei in de Presse-Océan "dat er geen enkele verwittiging over de schrijnende situatie werd ontvangen". Zij preciseerde dat indien dit wel zou zijn geweest de sociale diensten of het gerecht op de hoogte zouden zijn gebracht.

(DAMIEN MEYER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud