Goede punten voor Obama na 100 dagen presidentschap (peiling)

De daden van Barack Obama tijdens zijn eerste 100 dagen presidentschap kunnen op veel bijval bij de Amerikaanse kiezer rekenen, al lokt zijn recente beslissing om memo's omtrent de verhoormethodes bij terreurverdachten te publiceren minder applaus uit, zo blijkt zondag uit een opiniepeiling.

De peiling werd voor de omroep ABC en de krant Washington Post verricht.

Zo'n 69 procent van de Amerikanen is tevreden over de manier waarop de president zijn werk doet. Veel bijval is er voor de manier waarop Obama de economie aanpakt. Twee derde van de Amerikanen staat ook achter zijn aanpak van het buitenlandse beleid. Een meerderheid keurt zijn benadering goed van de gezondheidszorg, de klimaatsverandering, belastingen en Cuba. Er is minder bijval voor de wijze waarop Obama omgaat met het oplopende begrotingstekort, de immigratie en met de Amerikaanse autoconstructeurs.

De Amerikanen zijn ook erg verdeeld over de vraag of martelen toegestaan is als het op terreurbestrijding aankomt en omtrent de vraag of er een officieel onderzoek moet komen naar eventuele illegale praktijken in het verleden.

Wat betreft zijn persoonlijkheid heeft 72 procent van de Amerikanen een goede indruk van hun president. Zes op de tien ondervraagden meent dat hij het merendeel van zijn verkiezingsbeloften heeft ingelost. (SVR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud