Advertentie

Google erkent "Palestijnse gebieden" als "Palestina"

De zoekmotor Google heeft op zijn Palestijnse pagina www.google.ps de vermelding "Palestijnse gebieden" vervangen door "Palestina" als gevolg van de statusverhoging van Palestina tot "waarnemende staat". De wijziging werd vrijdag betreurd door Israël maar toegejuicht door de Palestijnse leiding.

De wijziging werd op 1 mei doorgevoerd, preciseerde Nathan Tyler, een woordvoerder van Google. "We veranderen de naam 'Palestijnse gebieden' in 'Palestina' in al onze producten. We raadplegen een reeks bronnen en autoriteiten om de landen te benoemen. In dit geval volgen we de Verenigde Naties, Icann (dat domeinnamen op het internet toewijst), ISO (Internationale Organisatie voor Standaardisatie) en andere internationale organisaties", legde hij uit.

De woordvoerder van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken, Yigal Palmor, zei dat "deze wijziging vragen oproept over de achterliggende redenen van deze verrassende stap van een privébedrijf in de internationale politiek".

De telecom- en internetadviseur van de Palestijnse president Mahmoud Abbas, Sabri Saïdam, juichte "een stap in de goede richting" toe, die hij als een "resultaat ziet van de stemming van de Verenigde Naties". "We hopen dat Google maps ook de Palestijnse gronden zal tonen die door Israëlische nederzettingen in beslag zijn genomen", zei hij.

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties gaf Palestina op 29 november 2012 het statuut van "waarnemende staat" binnen de VN. De Palestijnse autoriteiten begonnen zich daarna "Staat Palestina" te noemen in hun diplomatieke briefwisseling. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud