Gordon Brown is "levende dode" (pers)

De Britse premier Gordon Brown is niet meer dan een "levende dode" en de herschikking van zijn kabinet is slechts een lapmiddel dat niet zal volstaan om zijn mislukking bij de lokale en Europese verkiezingen te doen vergeten. Dat schrijft de Britse pers zaterdag.

"Gordon Brown is als een gewonde stier... Fier, maar zich niet bewust van de degen die diep tussen zijn schouderbladen zit. Hij is een levende dode", schrijft The Sun.

Brown kondigde vrijdag een herschikking van zijn kabinet aan om zich te richten tegen de vele oproepen om ontslag te nemen, nu een hele reeks van zijn ministers is opgestapt en Labour een forse nederlaag heeft geleden bij de lokale verkiezingen van donderdag. De algemene verwachting is dat ook de resultaten van de Europese verkiezingen, die pas zondagavond bekend mogen gemaakt worden, erg zullen tegenvallen.

"Gordon Brown staat nog amper recht. De vraag is of hij nog kan regeren", schrijft The Financial Times zich af. "Hij moet nu tonen dat hij aan het hoofd staat van een duidelijke meerderheid of opstappen en de weg vrijmaken voor nieuwe verkiezingen."

The Times omschrijft de herschikking van Brown's regering als zelfmoord en een teken dat de regering verlamd was, met aan het hoofd een verzwakte premier. De Labourgezinde Guardian merkt de weerbaarheid van Brown op, die misschien zo zichzelf nog kan redden als premier, "al is weerbaarheid misschien niet genoeg". (SAG)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud