Gouden Griffel voor Jan Paul Schutten

De Gouden Griffel, de jaarlijkse prijs voor het mooiste oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek, gaat naar Jan Paul Schutten voor zijn "Kinderen van Amsterdam".

De auteur ontving de prijs dinsdagavond op "Het Lyrisch Kinderboekenbal" uit handen van Carolien Gehrels, schepen van Cultuur van Amsterdam. Het bal in het Muziekgebouw was het startsein voor de 54ste Kinderboekenweek, die deze keer poëzie als thema heeft.

Jan Paul Schutten (1970, Vlissingen) publiceerde in 2003 zijn eerste kinderboek "Ruik eens wat ik zeg". Hiervoor ontving hij een Vlag en Wimpel. Zijn Griffelwinnaar "Kinderen van Amsterdam" (Uitgeverij Nieuw Amsterdam) vertelt de geschiedenis van Amsterdam door middel van verhalen over kinderen uit de middeleeuwen tot en met de Tweede Wereldoorlog. De jury koos zijn boek "omdat dit boek je leert dat er onder het oppervlak heel veel verborgen ligt dat de moeite van het ontginnen waard is, omdat het origineel is en grappig en krachtig en rijk en omdat het heerlijk leest". (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud