Gouverneur van Alaska wordt running mate van McCain

De Republikeinse presidentskandidaat John McCain heeft de 44-jarige Sarah Palin, gouverneur van Alaska, als running mate gekozen. Dat heeft de persdienst van McCain vrijdag officieel bekendgemaakt in een communiqué. Zij wordt dus de kandidate van McCain voor het Amerikaanse vicepresidentschap.

Het is de eerste keer dat een vrouw bij de Republikeinen als running mate wordt gekozen. De 44-jarige Palin is een conservatieve Republikein en lijkt een logische keuze omdat ze vrouwelijke kiezers kan trekken, zeker nadat heel wat Amerikanen ontgoocheld waren dat Hillary Clinton de presidentsnominatie van de Democratische Partij misliep.

Palin is pas de tweede vrouw die kandidaat is voor het vicepresidentschap. In 1984 kozen de Democraten Geraldine Ferraro als nummer twee, achter Walter Mondale, maar die moest het in de verkiezingen afleggen tegen Ronald Reagan.

Maandag begint in Minneapolis-Saint Paul, in de staat Minnesota, de nationale conventie van de Republikeinen. McCain zal daar worden genomineerd als hun presidentskandidaat.

McCain en Palin zullen het bij de verkiezingen van 4 november opnemen tegen de Democraten Barack Obama en zijn kandidaat-vicepresident Joe Biden. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud