Griek onthoofdt vriendin en verwondt vier anderen

Enkele dagen nadat een Canadees op een bus een man onthoofd had en met het hoofd door de bus was gewandeld, heeft een Griek zondag zijn vriendin onthoofd om daarna met het hoofd door zijn dorp te rijden. Hij verwondde achteraf vier mensen in een poging om aan de toegesnelde politie te ontsnappen, meldt de Griekse televisie.

De dader sneed in een uitbarsting van jaloezie het hoofd van zijn echtgenote af, zo legt burgemeester Angelos Roussos uit.

Volgens de burgemeester reed de man rond in het dorpje Vourvoulos en toonde hij het hoofd aan de voorbijgangers. De politie achtervolgde hem en schoot verschillende keren in zijn richting. Hij raakte daarbij gewond. Toen een agent hem handboeien wilde omdoen, trok de verdachte een mes en verwondde de agent.

In de daaropvolgende schermutseling gooide de Griek het hoofd van zijn vriendin in een patrouillewagen en ging er in een andere vandoor. Tijdens zijn vlucht door de smalle straten van het eiland reed hij een motorfiets met twee vrouwen aan. Ze liggen met zware breuken in het ziekenhuis.

Tijdens de achtervolging schoot de politie nog verscheidene keren op de man. Een vrouwelijke voorbijganger raakte lichtgewond toen een kogel afketste. Uiteindelijk kon de woesteling tot stilstand worden gebracht. Hij is door vijf kogels geraakt en wordt geopereerd in een lokaal ziekenhuis. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud