Griekenland vraagt Italië om hulp voor brandbestrijding

De crisis in Griekenland kan tot gevaarlijke situaties leiden, nu het bosbrandseizoen voor de deur staat. De Griekse minister van Civiele Bescherming, Nikos Dendias, trekt aan de alarmbel en heeft premier Antonis Samaras gevraagd Rome ter hulp te vragen. Dat zou betekenen dat de Italiaanse brandweer mogelijk de brandbestrijding op de eilanden in de Ionische zee en delen van West-Griekeland voor zijn rekening neemt.

Hoewel Griekenland dit jaar voorlopig gespaard is gebleven van grote bosbranden, kreunt het land momenteel onder een hittegolf, waarbij temperaturen van 40 graden en meer geen uitzondering zijn. Het risico op bosbranden wordt daardoor reëel.

Maar door de bezuinigingsmaatregelen heeft Griekenland weinig middelen om de vloot blusvliegtuigen in stand te houden, aldus Dendias. "We hebben 18 toestellen. Daarvan is de helft inzetbaar", aldus de minister in de Griekse krant 'Ta Nea'. Vooral bij grote branden wordt de situatie nijpend, klinkt het. Er zou ook een probleem van personeelstekort zijn en de apparatuur zou wat onderhevig zijn aan slijtage. (ANNE-CHRISTINE POUJOULAT)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud