Griekenland zou eurozone moeten verlaten bij niet respecteren engagementen, aldus Barroso

Griekenland zou de eurozone moeten verlaten indien het er niet in slaagt zijn budgettaire verplichtingen die zijn genomen in ruil voor het Europese reddingsplan, te respecteren. Dat heeft Europees commissievoorzitter José Manuel Barroso vrijdag verklaard.

"Indien de akkoorden niet worden gerespecteerd, betekent dat dat de voorwaarden er niet zijn om verder te gaan met een land dat zijn beloftes niet nakomt", aldus Barroso tijdens een interview met de Italiaanse zender SkyTG24.

Barroso zegt veel respect te hebben voor de Griekse democratie en het Griekse parlement. "Maar ik moet ook de zestien andere nationale parlementen van de eurozone respecteren die het hulpplan voor Griekenland hebben goedgekeurd".

"Iedereen moet de akkoorden respecteren" zei hij. "Het is zoals in een club". "Ik wil niet over één specifiek land spreken, maar indien een land de regels niet respecteert, is het beter dat het vertrekt".

Vijf dagen na de Griekse parlementsverkiezingen, met een overwinning voor de partijen die gekant zijn tegen de bezuinigingskoers die Athene van Europa moet volgen, is er geen regering in zicht. (WDM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud