Advertentie

Groen licht voor aanpak rommelkredieten op EU-top

De leiders van de Europese Unie hebben ingestemd met de richtsnoeren die de Europese Commissie heeft uitgevaardigd om rommelkredieten in de financiële sector aan te pakken. Dat heeft de voorzitter van de Commissie, José Manuel Barroso, zondag na afloop van een informele crisistop in Brussel gezegd.

De Europese leiders delen volgens Barroso zijn mening dat het economische herstel pas echt op kruissnelheid kan komen als de kredietverlening van de banken aan het bedrijfsleven opnieuw vlot loopt. Daartoe moet er snel een oplossing komen voor de rommelkredieten die aan de balansen van de financiële instellingen vreten.

De Europese Commissie presenteerde afgelopen woensdag een aantal richtsnoeren die de lidstaten moeten respecteren bij het neutraliseren van rommelkredieten. Die moeten ervoor zorgen dat er geen concurrentiestoornissen binnen de Europese markt optreden, maar ze laten de lidstaten voor het overige veel manoeuvreerruimte. Ze kunnen onder meer kiezen voor het onderbrengen van de kredieten in een zogenaamde bad bank en voor garantiestellingen. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud