Advertentie

Grote antimaffiabetoging in Napels

In het Zuid-Italiaanse Napels hebben zaterdag duizenden mensen - sommige media spreken van 150.000 - tegen de maffia betoogd en de vele slachtoffers van La Piovra herdacht. De demonstratie was georganiseerd door priester Don Luigi Ciotti, die met zijn antimaffiabeweging Libera al voor de 14de keer een jaarlijkse dag tegen de georganiseerde misdaad hield.

"De maffia is onoverwinnelijk noch onsterfelijk. Dat is de sterkste boodschap van deze demonstratie", zo sprak de president van Campania, Antonio Bassolino, de duizenden die uit het gehele land waren toegestroomd toe. Staatspresident Giorgio Napolitano verheugde zich in een telegram over de grote aanwezigheid van jongeren, een "hoopvol teken voor een nieuw Italië". Antimaffiarechter Pietro Grasso waarschuwde evenwel om de ogen open te houden: "met zijn kapitaal profiteert de georganiseerde misdaad van de huidige economische crisis".

Groot applaus van de menigte, tenslotte, was er voor de schrijver Roberto Saviano. De auteur van het verfilmde succesboek 'Gomorra' over de Camorra (de Napolitaanse maffia), die sinds het verschijnen van zijn boek onder politiebewaking leeft, las een schier eindeloze lijst van slachtoffers van de maffia voor. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud