Grote brand verwoest Grand Pier in Engelse badplaats Weston

Een grote brand heeft maandag de ruim 100 jaar oude Grand Pier in de Engelse badplaats Weston-super-Mare aan de Atlantische Oceaan zo goed als volledig verwoest. De vlammen laaiden maandagmorgen metershoog op boven de historische Grand Pier op ongeveer 30 kilometer ten zuidwesten van Bristol. Niemand raakte echter gewond, zei een woordvoerder van de brandweer.

Meer dan 30 brandweerlieden met zes brandweerwagens probeerden tevergeefs de populaire toeristische attractie met een grote speelzaal, een draaimolen, een go-cart renbaan, pubs en winkeltjes te redden. De brand ontstond rond 07.00 uur (08.00 uur Belgische tijd) en breidde zich razendsnel uit in de voornamelijk in hout opgetrokken gebouwen.

De brand heeft de "hartslag van Weston" tot zwijgen gebracht, zei de zichtbaar geschokte burgermeester Andrew Horler. "Dit is verschrikkelijk voor onze stad, ik kan echt alleen maar hopen dat de pier weer wordt heropgebouwd". Alleen de grondpijlers bleven staan.

De politie sluit brandstichting niet uit. Tot nog toe zijn er echter geen harde aanwijzingen voor, zei een woordvoerder. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud