Advertentie

Hamas vraagt president van Emiraten om hulp

De Palestijnse islamitische verzetsbeweging Hamas heeft de president van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), sjeik Khalifa bin Zayed Al Nahayan, om hulp gevraagd na de Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook.

Volgens het persagentschap WAM kwam de oproep er bij monde van de in Syrië in ballingschap levende Khaled Masjaal, de leider van het politiek bureau van Hamas. Sjeik Khalifa heeft laten weten zich te zullen inzetten "om een einde te maken aan het geweld tegen het Palestijnse volk". Daarnaast beloofde hij via de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) hulpgoederen naar de Gazastrook te zullen sturen.

Israël laat overigens maandagochtend een humanitair hulpkonvooi naar de Gazastrook door. Intussen blijven de vijandelijkheden doorgaan. Israël zet zijn luchtoffensief verder en zou ook het kantoor van de Palestijnse Hamas-premier Ismaïl Haniyeh gebombardeerd hebben, evenals een wapenopslagplaats. De grenszone langs de Gazastrook werd maandag door het Israëlische leger uitgeroepen tot "een gesloten militaire zone". (SER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud