Advertentie
Advertentie

Havana viert donderdag 50 jaar revolutie

Havana maakt zich op om donderdag de vijftigste verjaardag van de triomfale intrede van de 'Comandante' van de Cubaanse Revolutie, Fidel Castro, te herdenken. De feestelijkheden zullen gebeuren in aanwezigheid van Raul Castro, broer en opvolger van Fidel, en de socialistische Ecuadoraanse president Rafael Correa.

De viering zal in de late namiddag doorgaan in de militaire school in de oude kazerne Columbia, weet een officiële Ecuadoraanse bron. President Rafael Correa brengt zijn eerste officieel bezoek aan het communistische eiland. Zaterdag zal hij in Santa Clara een herdenking bijwonen voor die andere Cubaanse revolutionair Ernesto 'Che' Guevara, aldus nog dezelfde bron.

In het kamp Columbia rondde Fidel Castro op 8 januari 1959 met een toespraak zijn overwinningstocht door het land af nadat hij op 2 januari vertrok in Santiago de Cuba op 900 kilometer van Havana. Castro kondigde op 1 januari 1959 het begin van de revolutie aan, kort nadat dictator Fulgencio Batista gevlucht was naar het buitenland.

Op 1 januari van dit jaar zijn een aantal sobere herdenkingsactiviteiten georganiseerd, maar in afwezigheid van Fidel Castro en zonder bevriende staatshoofden.

Fidel gaf in juli 2006 de eigenlijke macht door aan zijn broer Raul.

(PCO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud