Henrique Capriles weigert nederlaag toe te geven

Henrique Capriles, de kandidaat van de verenigde oppositie bij de presidentsverkiezingen in Venezuela, weigert zijn nederlaag te erkennen. Volgens de nationale kiesraad CNE had de 50-jarige interim-president Nicolas Maduro het met 50,66 procent van de stemmen gehaald van Capriles, maar die laatste vraagt nu om een volledige hertelling van de stemmen.

"Het resultaat stemt niet overeen met de realiteit in het land", zei Capriles over de officiële verkiezingsuitslag. "We zullen geen resultaat erkennen zolang niet alle stembiljetten van de Venezolanen één voor één herteld zijn", klonk het nog.

"De verliezer van vandaag bent u", zei de oppositiekandidaat over Maduro, terwijl hij zwaaide met een document waarin melding wordt gemaakt van 3.200 onregelmatigheden bij de stembusgang. "Deze strijd is nog niet afgelopen. We zullen volhouden tot de waarheid bekend wordt gemaakt."

Capriles ontkende verder dat hij met zijn tegenstander gebeld heeft om een pact aan te gaan, iets wat Maduro beweerd had. "Ik sluit geen pact met de leugen, noch met de corruptie." (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud