Hillary Clinton lanceert offensief tegen Obama

De Amerikaanse Democratische presidentskandidate Hillary Clinton heeft maandag een offensief gelanceerd om de klim van haar Democratische rivaal Barack Obama te verhinderen. Ze hoopt daarmee de mislukkingen van haar campagne te herstellen. Over zeventien dagen heeft de eerste voorverkiezing plaats.

De senator van New York stelde zich maandag op zes televisiekanalen voor als "hervormer" en benadrukte er haar meerwaarde. "De campagnes zijn zoals het leven, sommige dagen zijn perfect, andere niet", aldus de voormalige first lady van de VS op televisiezender NBC. "Maar ik ben zonder twijfel de leider van de wedstrijd", voegde ze eraan toe. Haar man, ex-president Bill Clinton, verklaarde eerder dat Barack Obama een risico is voor de VS aangezien hij "te weinig ervaring" heeft in hoge politieke kringen.

Clinton leidt sinds maanden de nationale peilingen, maar ze verloor terrein in de staten waar de aanloop naar de primaries geopend is, en die de toon zetten voor de rest van de verkiezingen. "Ik hecht daar niet al te veel belang aan. Ik heb een visie die veel verder reikt dan deze campagne", aldus Clinton. "Ik voel mij erg goed en ben erg tevreden over het niveau van mijn campagne", zei ze aan televisiezender Fox. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud