Homoseksuele stellen kunnen vanaf 2013 trouwen en adopteren in Frankrijk

Vanaf "het eerste semester van 2013" zullen homoseksuele stellen in Frankrijk kunnen trouwen en kinderen adopteren. Dat beloofde eerste minister Jean-Marc Ayrault dinsdag, conform een verkiezingsbelofte van president François Hollande. Tijdens zijn beleidsverklaring voor de Nationale Vergadering kondigde hij ook aan om de strijd tegen illegale immigratie "met vastberadenheid" te voeren.

"In het eerste semester 2013 zal het recht op huwelijk en adoptie voor alle paren opengesteld worden, zonder discriminatie", aldus de premier tijdens zijn toespraak over het algemene beleid. "Onze samenleving evolueert, levensstijlen en mentaliteiten veranderen."

Tijdens zijn campagne beloofde Hollande een wet die homoseksuele stellen "ten laatste in de lente van 2013" het recht geeft te trouwen en kinderen te adopteren.

Ayrault kondigde ook aan de strijd tegen illegale immigratie en illegale arbeidsstromen "met vastberadenheid" te voeren. Hij voegde daaraan toe dat "geen enkel kind, geen enkel gezin in een gesloten centrum wordt geplaatst". (PATRICK KOVARIK)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud