Advertentie

Honderdduizend Pakistanen herdenken moord Benazir Bhutto

Meer dan honderdduizend Pakistanen verzamelden zaterdag aan het graf van de vermoorde premier Benazir Bhutto voor de herdenkingsplechtigheid een jaar na haar dood.

Al van vroeg zaterdagochtend drumde een mensenzee samen aan de poorten van de controleposten aan de ingang van de begraafplaats waar het mausoleum van de familie Bhutto zich bevindt. Het kerkhof ligt in het dorp Garhi Khuda Bakhsh in het zuiden van Pakistan.

Tienduizenden anderen komen momenteel nog toe, maar staan geblokkeerd op de omliggende wegen door dikke mist. Door die mist is ook de start van de herdenkingsplechtigheid, voorzien om 09.00 uur lokale tijd (05.00 uur Belgische tijd), uitgesteld.

De weduwnaar van Bhutto, Asif Ali Zardari, die sinds september president is van Pakistan, en zijn zoon, Bilawal Bhutto Zardari, worden ter plaatse verwacht om de plechtigheid voor te gaan.

De ceremonie start met een lezing uit de Koran, het heilige boek van de islam. Nadien zouden Zardari en premier Yousuf Raza Gilani, de massa toespreken.

De herdenkingsplechtigheid eindigt met een speciaal gebed rond 17.20 uur (13.20 uur Belgische tijd), het exacte uur waarop het gevolg van Bhutto een jaar geleden onder vuur werd genomen.

Benazir Bhutto werd op 54-jarige leeftijd gedood in een zelfmoordaanslag op 27 december 2007 in Rawalpindi toen ze, twee maanden na haar terugkeer uit ballingschap, campagne aan het voeren was voor de verkiezingen.

(VOC)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud