Honderden huizen vernield bij brand in Californië

Een honderdtal luxueuze huizen zijn vernield en meer dan vierduizend mensen zijn geëvacueerd, door een brand die sinds de nacht van donderdag op vrijdag woedt in de rijke regio Santa Barbara, in het westen van Californië.

De brand, die donderdagavond om 18.00 uur is ontstaan om nog onbekende redenen, heeft zich snel verspreid door de sterke winden in Montecito, een rijke stad met 14.000 inwoners ten oosten van Santa Barbara.

Een honderdtal huizen zijn vernield, zo'n 4.500 mensen hebben het bevel gekregen om zich te evacueren. Gouverneur Arnold Schwarzenegger heeft vrijdagochtend de noodtoestand afgekondigd.

Bijna 1.200 brandweermannen zijn ter plaatse maar vrijdagmiddag was het vuur nog steeds niet onder controle. "We hebben veel huizen verloren. We kunnen de totale schade nu niet inschatten, maar we spreken zeker van meer dan honderd woningen. Het is een immense tragedie", verklaarde de brandweercommandant van Santa Barbara Ron Prince tijdens een persconferentie vrijdagochtend.

De stad op een heuvel op zo'n 160 kilometer van Los Angeles herbergt veel celebrities zoals tv-presentatrice Oprah Winfrey en de acteurs Michael Douglas en Rob Lowe. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud