Huiszoeking bij EADS in kader van corruptie-onderzoek

Er hebben huiszoekingen plaatsgevonden bij de Europese vliegtuigbouwer EADS in Duitsland. Dat heeft het parket van München woensdag laten weten. Dat parket voert een onderzoek wegens corruptie bij de verkoop van het gevechtsvliegtuig Eurofighter in Oostenrijk.

"Ik kan bevestigen dat we huiszoekingen hebben gehouden op verschillende plaatsen in Duitsland in het kader van een onderzoek wegens corruptie" bij de verkoop van vliegtuigen in Oostenrijk, stelde de procureur van het parket, Thomas Steinkraus-Koch, tegenover het Franse persbureau AFP. Hij bevestigde deels de berichten die in de Oostenrijkse pers verschenen.

"Meerdere personen" worden verdacht, luidde het, maar hij plakte daar geen aantal op. Op dit moment is geen enkel aanhoudingsbevel uitgevaardigd, aldus de procureur.

Oostenrijk bestelde in 2003 vijftien Eurofighter Typhoons, die gemaakt zijn in een samenwerkingsverband van EADS, het Britse BAE Systems en Finmeccanica. Er zijn al jaren vermoedens van corruptie over dit contract. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud