Hulpplan Cyprus - honderden manifesteren in Nicosia tegen reddingsplan

Honderden mensen hebben zondagavond voor de kantoren van de EU-vertegenwoordiging in de Cypriotische hoofdstad Nicosia betoogd tegen - wat ze noemen - het besparingsdictaat van Brussel. De communistische partij AKEL, de socialistische partij EDEK en het linkse vakbondsverbond PEO hadden tot de demonstratie opgeroepen.

"Wij betogen tegen de intenties van de trojka die geen rekening houdt met het Cypriotische volk, en alleen met de cijfers en het geld", aldus een gepensioneerd lid van AKEL. Enkele betogers scandeerden: "Wij zullen niet de slaven van de 21ste eeuw worden". Andere riepen: "De werknemers zullen niet de fouten van de banken betalen."

Enkele demonstranten scandeerden slogans tegen de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

De Cypriotische president Nicos Anastasiades is zondagavond in Brussel voor vergaderingen van de laatste kans met zijn internationale kredietverleners om een failliet van het land en een uittreden uit de euro te vermijden. Het crisisberaad van de ministers van Financiën van de eurozone, dat in principe om 18 uur had moeten beginnen, laat intussen nog steeds op zich wachten. (VRW)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud