Ike Turner is overleden (media)

Ike Turner, op 5 november 1931 geboren als Izear Luster Turner Junior, is woensdag thuis overleden in San Diego, Californië. Dat berichten verschillende media. In de jaren vijftig was hij één van de belangrijkste rock & roll-pioniers. in de jaren zestig en zeventig vormde hij samen met zijn vrouw Tina Turner het wereldberoemde duo Ike en Tina Turner. De man was vorig jaar nog te gast op Night of The Proms.

Rond 1950 richtte Turner de band 'The Kings of Rhythm' op. Eerst speelde Turner enkel piano, later ontwikkelde hij zich ook als gitarist. Als talentscout voor Modern Records ontdekte hij een groot aantal bluesartiesten. Hij hielp onder andere B.B. King aan een platencontract.

Met The Kings of Rhythm gaf hij ook optredens in het R&B-circuit. Een van de zangeressen die werd aangetrokken was Anna Mae Bullock, later bekend als Tina Turner. De twee trouwden in 1958 maar scheidden later na een gewelddadig huwelijk.

Tina werkte aan een succesvolle solocarriere, maar met Ike ging het bergaf. Uiteindelijk zou hij worden veroordeeld voor illegaal drugsbezit.

In de jaren negentig pakte de man de draad weer op. Hij bracht een autobiografie uit, Takin' Back My Name, en in 2001 een nieuw album, Here and Now, dat werd genomineerd voor een Grammy.

(VDH)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud