India heeft eerste volledig vrouwelijke politieke partij

In India is een politieke partij opgericht die enkel bestaat uit vrouwen. Doel van de partij is "de corruptie en armoede bestrijden en de positie van de vrouw verbeteren".

Het Gemeenschappelijk Vrouwenfront telt een honderdtal leden en hoopt er honderden te verzamelen om een alternatief te vormen voor de huidige politieke partijen in India, die traditioneel gedomineerd worden door mannen, en als "corrupt" beschouwd worden, aldus een verantwoordelijke van de partij.

"Ik denk dat vrouwen eerlijker zijn en harder werken", zegt voorzitster Suman Krishan Kant, een voorvechtster van de vrouwenrechten. De partij wil ook fondsen werven bij particulieren en niet via bedrijven. "Wij zullen geen stemmen kopen", klinkt het. Het Gemeenschappelijk Vrouwenfront wil in 2009 opkomen bij de lokale verkiezingen.

In het parlement ligt al tien jaar een wetsvoorstel voor een gegarandeerde vertegenwoordiging van vrouwen in de overheidsinstellingen met een derde. Maar daarover is nog altijd niet gestemd. In juli dit jaar koos India voor het eerst een vrouwelijke president. Maar die functie is vooral protocollair.

(HOA)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud